אוכל מומלץ לכלבים קטנים
כלבים מגיעים בהרבה מאד סוגים, חמודים, מפחידים, קטנים, גדולים, ארוכים, קצרים, גבוהים ונמוכים. למזלנו, כאשר אנחנו מדברים על התאמת סוג מזון לכלבים, אנחנו בעיקר מדברים על מזון מותאם לכלבים קטנים ומזון לכלבים גדולים ולא בהקשר של עוד מיני הבדלים.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!הרכב תזונתי מזון כלבים קטנים
בשונה מכלבים גדולים, כלבים קטנים זקוקים לפחות פחמימות ויותר חלבונים משום שהם לרוב מבצעים פחות פעילות גופנית מאשר כלבים גדולים. פחמימות נדרשות בעיקר לכלבים הנמצאים בפעילות קבוע, אחרת ריבוי פחמימות יוביל להשמנה של הכלב.
לקריאה אודות אוכל מומלץ לכלבים גדולים >>
חלבון הוא המרכיב הראשי באוכל לכלבים קטנים (וגדולים) ורצוי שהוא יהיה חלבון מן החי ופחות חלבון מהצומח הפחות מזין.
אוכל מסחרי לעומת מזון אדם
עיקר המזון של הכלב צריך להיות מזון המיוצר באופן מסחרי, מותאם לגודל הכלב ומכיל את הרכיבים המרכזיים, שאת אלו ניתן לבדוק בהתאם לתיאור רכיבי האוכל המופיעים על הקופסא.
פחות מומלץ לתת לכלבים טעימות ומאכלי מזון אדם, גם אם לכאורה הם מתאימים מבחינת המרכיבים ואופן העשייה שלהם. כלבים עלולים לפתח אנינות טעם לשינויים במזון. ניתן לתת תוספות אדם אך רק כאלו המתאימים לכלבים וגם תוך כדי מעקב לראות האם יש לכך השפעה.
אוכל מומלץ לכלבים
רשימת מותגי המזון לכלבים ארוכה מאד, בנוסף, כל מותג מייצר מספר סוגים של מזון ואפילו במספר טעמים. במצב כזה, בחירת אוכל לכלבים היא פעולה שקשה מאד לעשות.
ובכל זאת, איך בוחרים את המזון המתאים לכלב?
נקדים ונאמר שתהליך החבירה מחייב אתכם לעשות מעט שיעורי בית, אך צריך לעשות אותם פעם אחת.
- בהתאם לסוג הכלב, גודל, גיל ורמת הפעילות הממוצעת שלו. ניתן להתייעץ עם וטרינר וניתן למצוא אצלו טבלאות נתונים של אחוזי הרכיבים המומלצים בהתאם לגיל, גודל וסוג הכלב.
- למדו לקרוא תוויות הרכיבים שעל העטיפה של המזון, רצוי באנגלית (לעיתים התרגום לעברית לוקה בחסר ואף משמיט מילים או מונחים מסוימים). תוכן הרכיבים (חוק בין לאומי) מופיע מהרכיב העיקרי שנמצא באחוז הכי גבוה ועד הרכיב עם האחוז הנמוך ביותר בתרכובת.
- חלבון מהחי עדיף על חלבון מהצומח
- ככל שיותר רכיבים לא מעובדים, המזון צפוי להיות יותר איכותי
- בדיקה של כמות הפחמימות. מוסכם כי פחמימות בכמות גבוהה אינן טובות לכלבים (למעט, אולי כלבים הנמצאים באופן יומיומי בפעילות פיזית משמעותית-יש מעט מאד כלבים כאלו). גם סוג הפחמימות משמעותי, ככל שמדובר בפחמימות מועבדות יותר אז כמובן שזה עוד פחות טוב.
רכיבי מזון שמומלץ להימנע מהם במזון כלבים
ישנם מספר רכיבי מזון שניתן למצוא באוכל מסחרי לכלבים, הם פחות טובים ועדיף שלא יהיו בכלל או שיהיו בכמות ממש נמוכה.
תירס – נמצא כמעט בכל מקום ובשלל צורות והפך בעשורים האחרונים לפחמימה בשימוש תדיר בגלל המחיר הנמוך שלו בעולם. הוא פחמימה נמוכה עם סיבים קשים לעיכול.
סויה – הוא חלבון מהצומח ולכלב עדיף חלבונים מהחי. מה שגם סויה אינו נספג טוב בגוף.
דגנים – חיטה שאינה מלאה פחות בריאה, עם כבר חיטה אז שתהיה מלאה כך שיהיו בה יותר סיבים.
אז מה אסור שיהיה בכלל במזון לכלבים ? >>
רכיבי מזון שנרצה למצוא במזון כלבים
שיבולת שועל – כמו אצל בני אדם מדובר בדגן טוב, הכולל סיבים תזונתיים המסייעים ביציאות ומתעכלים היטב.
פירות וירקות – הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים והם גם תורמים לטעם של האוכל. כמובן שיותר מדי במיוחד פירות המשמעות היא גם סוכר. לרוב כל מזון כלבים מיוצר עם כמות מסוימת של ירקות ופירות.
סיכום
לרוב מזונות כלבים המתהדרים בשם פרמיום, יהיו כאלו שיש בהם רכיבים טובים יותר (לכן מוצרי מזון אלו יהיו יקרים יותר). ואם זאת זה לא אומר שמוצרי מזון אחרים פחות טובים. בשורה התחתונה, חפשו ובדקו את הרכיבים המתאימים לסוג וגודל הכלב.
לאחר הבחירה ורכישת המזון, תנו לכלב לאכול ועקבו אחר התגובה שלו (אוהב, תופעות לוואי וכדומה) ובהתאם לכך תחליטו במה להתמקד.